fredag 30 oktober 2009

om astrid och hennes tårar.



i morgon skall jag på maskerad. jag skall vara rödluvan. det känns speciellt. mina lilla 5 åriga astrid jag bodde hos för längesedan var rödluvan på en maskerad. jag sa till henne att jag också skulle vara rödluvan någon gång. sista gången vi sågs lovade vi varandra att vara hemliga systrar. (vi båda hade bröder) alltid. astrid grät och hon sa att tårarna smakade våra rullade chokladbollar. hon sa att hoppas att alla hennes tårar skulle smaka chokladbollar. hon var så fin. nu är hon stor och jag vet inte alls längre om hon minns mig. men i morgon minns jag dig, astrid fina.




.

torsdag 29 oktober 2009

svamp och ensamhet.

äntligen kväll. men mycket är kvar att göra idag. skall springa, sedan träna i två timmar och kramas. någon speciell person skall åka bort. jag är en sådan person som inte alls uppskattar ensamheten. skall sova ensam nu i 5 nätter och detta kommer gå bra, jag känner det. men behöver ändå mycket att aktivera mig med, personer att prata med och luft i mina lungor, mer än andra dagar. behöver någon som frågar hur jag mår. som lyssnar och som kliar min rygg.

nu: göra svampstuvning.

onsdag 28 oktober 2009

life will smile for you.




hösten är vacker och det är iskallt ute idag. jag älskar kylan. den får mina tankar att vandra fritt utan hinder. för det finns mycket hinder just nu. men i förra veckan köpte jag den vackraste mormors-ruta filten. åh. visar den senare. för nu skall jag göra mig en cappuccino och ringa en vän.

måndag 26 oktober 2009

måndagsexemplar.

det är tyst hemma. och jag vet att jag borde läsa. söka jobb. vaccinera mig. något i alla fall. och efter 10 timmars sömn har jag inte ens tröttheten att skylla på. jag tänker att kaffe och avokado kan få mig peppad. men helst av allt vill jag fynda vackra lampor, sticka mössor och åka snowboard.

varför bor jag inte i norr undrar jag då?

fredag 23 oktober 2009

jag önskar att mitt liv såg ut lite mer såhär.







önskar mig mest av allt funkishuset och alla underbara strömbrytare i orginal kvar.
önskar mig en liten gräsmatta, ett äppelträd och en ledig sommar. lycklig är den som har semester, slippa att lärare tappar bort tentor som man sen får jaga för att hinna få in betyget innan nästa kompletteringsdatum gått ut. jag vill slippa de tyngder av andras problem jag bär med mig. vill så mycket, men knappt blir något gjort.





torsdag 22 oktober 2009

ingen rubrik.

jag undrar vad jag vill med mitt bloggande just nu. förr skrev jag texter mest, nu blir det vardagshistorier men så får det bli tills orden flyter lite enklare, okej?

idag har jag snurrat runt och hade en riktigt bra avslut på dagen. innebandyn är för mig ibland räddningen från stress, jobbiga relationer och arga ögon. åh!

nattis!

tisdag 20 oktober 2009

fler karameller.



den här kluriga hårfärgen har jag. men tyvärr inte det övriga. tänk att se ut som en karamell, skall nog försöka lite mer än vad jag gör just nu. min garderob har inte utnyttjas det senaste utan mest har jag dragit på mig det enklaste och troligen tristaste. i morgon blir det ändringar på det!

måndag 19 oktober 2009

när någon gråter.

varför känns det som ett berg på mina axlar när ångesten inte ens är min egen. men att veta vissa fakta gör det helt omöjligt för mig att se på världen på samma naiva sätt. som innan det skedde, det som förändrade någons upprätthållande värld. önskar att jag var stark och o känslosam just nu. jag visste att det är svårt att våga älska någon, men jag visste inte att andra människor inte visste på vilket sätt de behandlar sina kära. för elakhet, tårar, slag och otrohet betyder samtidigt inte kärlek, tvåsamhet och vackra smycken. inget kan kombineras och för mig exsisterar inte dessa ord i samma mening. men hur gör jag när andra pratar om dessa och samtidigt försöker förklara varför, om en barndom som kanske inte var så vacker. om händelser som gjorde att detta blev verklighet. mitt hjärta värker. för ingen och inte mina vänner skall behöva behandlas i andra hand.




fredag 16 oktober 2009

idag är det höst, igår var det vinter.



snart skall jag ta bussen till stan och hämta ut mina framkallade bilder från paris i juni. hoppas jag lyckats få några fina foton. min kamera är inte alltid så enkel att förstå, den lever sitt egna lilla liv. men mest är det charmigt. skulle så gärna vilja lära mig att fota analogt, framkallning och allt sånt. men det verkar inte finnas kurser i sådant längre när digitalkameran tagit all plats..

onsdag 14 oktober 2009

kvällsaktiviteter.

ikväll skall jag mixa hoummus och smaska i mig. hade tänkt att baka frukostmuffins med bär och bananer i, men vi får väl se hur det slutar. det är alldeles för kallt här hemma just nu. elementet verkar inte riktigt ha vaknat ännu..

nu fotboll.

tisdag 13 oktober 2009

tjuvlyssnat: om avundsjuka.

igår. klockan 18.37 gick jag på bussen. ni vet den där tomma nästan äckliga känslan som finns när människor på en illaluktande buss försöker få plats bredvid varandra och tystnaden skär genom kroppen. jag kände alltihopa. just då kliver en kvinna på bussen, hon ser ut som den den typiska bilden av en kvinna med ett välbetalt och högstatus arbete. hon pratar högt i sin telefon och trots att jag kämpar med att inte tjuvlyssna hör mina öron varje ord av vad hon säger. i andra ändan pratar troligtvis hennes väninna. de pratar om ett bröllop de skall gå på. om vilka presenter de skall köpa och hur mycket pengar hela arrangemanget kommer att kosta. de kritiserar valet av tema och valet av plats (runt medelhavet). kvinnan verkar inte tycka detta passar brudparet. hon frågar sin väninna om paret verkligen tänkt igenom detta. "hade de liksom tänkt att frakta hem presenterna med båt eller" & "varför väljer de en bröllopsresa till Portugal när de har så mycket pengar, de skulle ju vara som att jag åkte på bröllopsresa till Danmark" kvinnan avslutar meningarna med höga och avundsjuka skratt. jag tänker: snälla snälla kvinna, inse att just nu lyssnar alltför många människor på det du säger och vi alla tänker att det är just du som är sorglig.

jag blev så ledsen och bedrövad. stackars brudpar, bjudit vänner (?) till medelhavet att medverka på deras bröllop och så talar kvinnorna föraktfullt om brudparet. tragiska människor kan endast säga sådana ord. sorgligt att kunna leva i lögn & att avundsjuka kan göra människor till sådana monster.

höstsol.



idag tidigt tidigt kände jag vintern. så kanske borde jag orka mig upp till vinden. hitta tjocka jackan. sticka vantar. älska mer. men jag sitter tyst i mitt kök. oförmögen att diska. oförmögen att orka göra de uppgifter klassvännen ger mig. men samtidigt känner jag mig glad. ända till hjärtgropen. det är något med tiden och solen och att längta till någon långt bort.


måndag 12 oktober 2009

om varma fötter.



jag längtar tillbaks till dessa dagar.
då värmen existerade och framtiden inte oroade mina andetag.

om en effektiv dag.

idag skall bli en effektiv dag har jag bestämt. men jag är inte helt säker på om kroppen verkligen vill detta (sov inte så många timmar inatt). men det passar bra att ha tusen saker att gör då pojkvännen är borta några dagar så kanske jag glömmer av att sakna så det gör ont.

jag har tänkt & tänkt att mellan allt tråkigt och måste-saker skall jag gör något kul. men jag är nog konstig för kan verkligen inte komma på något..

söndag 11 oktober 2009

söndag.

igår flög jag. tandemskärmflyg. över 300 meter upp i luften var jag och det var skrämmande och fantastiskt och så tyst. så glad att jag vågade för det är högt 300 meter.

det här med vinterjackor är ett ständigt problem här hemma. garderoben säger att jag har 3 bra och 2 halvbra jackor. men ingen som jag känner jag kan ha till allt. kanske finns inte den jackan, som kan kombineras till allt? det är i alla fall dagens kluriga.

nu pepp inför match!

torsdag 8 oktober 2009

om att leta.

jag undrar när det tar slut. väntadet på livet. på att allt skall starta och bli så där underbart som jag vill. jag har nog tappat något viktigt. jag kommer ihåg hur jag älskade eller hatade varje dag. då för längesedan. hur varje dag kändes så starkt. och när killen med de mörkaste ögonen pratade till mig kunde jag njuta resten av dagen. när vi skrattade och ville älska så förblev vi endast vänner. men någonstans där 18 eller 19 försvann något hos mig. är det lite trist och balansfullt att vara vuxen? och jag kan bli så tyst när en vuxen människa väljer att ignorera och att utfrysning faktiskt inte enbart förekommer på mellanstadiet. och när någon vuxen (vuxnare än mig) tydligt struntar i människors exictens väljer jag att aldrig låta mig sjunka så lågt. jag vill något, men vet inte alls vad. önskar någonstans inom mig ett ständigt kalas där jag kan dansa dansa, faktiskt det jag både gillar och är bra på. önskar mig en pannkakstårta varje morgon och att aldrig behöva något utomkroppsligt insulin. för när andra människor inte orkar mer och lägger sig ner för en kort stund, har jag ett helt jobb kvar. som ständigt pulserar och behöver få sin uppmärksamhet. och ingen ingen (utom en) berättar att jag är duktig och ser att jag kämpar mot en eld.

iceland.



island är vackert. men hittade inte mina bilder därifrån. jag skall åka dit igen. någongång. men idag skall jag söka jobb, le, göra en bra innebandyträning, plugga och äta rödbetor.

tisdag 6 oktober 2009

när jag var liten var hårspray det farligaste hotet mot miljön.


igår kväll var jag arg. blev så ledsen av mitt misslyckande att jag sprang ut i mörkret, snodde en snus?! och liksom snusprotesterade lite tonårsaktigt i fyra minuter tills jag började må illa och försökte kräkas upp det äckliga. idag är min dag mycket ljusare och kanske kanske börjar jag strukturera upp mina kommande dagar, veckor. det är skönt. äter chips och njuter av det krispiga. undrar bara varför dagarna måste var så upp eller ner?

söndag 4 oktober 2009

i do!




jag läser om bröllopsfotografer ganska ofta och blir så delad. om om om man skulle gifta sig, hur kan man veta i vad, hur och vilken plats.. men den översta bilden är nog farligt nära så som jag vill att det skall kännas. åh!

fredag 2 oktober 2009

om tuggummi & ånger.





idag är en solig dag. funderar mycket kring hur vissa människor kan orka se sig själva i spegeln. och det är inte på grund av deras utseenden, utan på grund av deras handlingar som sårar dem som älskar dem allra mest. fattar ingenting om kärlek just nu. min vän gråter men han är fortfarande en tom människa utan ånger för mig. så vissa tankar vågar jag inte ens skriva. så jag skriver att jag har kvar mitt skavda nagellack från sommaren. att jag tuggar tuggummi som får mig att minnas min lilla hjälte i staden nära mig och att årstiden just nu får mig att både älska och gråta just nu.

hur mår ni?

torsdag 1 oktober 2009

paris.








i juni var vi i paris. paris är sanslöst vackert.
det känns lite som att vandra på helig mark.
stort men så extremt vackert överallt.
och vin till lunch och alla oändliga parker.
vill nog bo där en stund i mitt liv.
jo så skall det bli!