lördag 30 oktober 2010

om att det är vackert här.

det är så mycket som är märkligt i världen. och en av det märkligaste och finaste sakerna är en människa som finns i mitt liv som kan gråta. som tänker med hjärtat och som helt naturligt går upp och köper färskt bröd på lördagsmorgonen. någon som gör mig både kåt och trygg. någon som vill få mig att skratta och som viskar att jag är vacker när jag sovit oroligt en tisdagsnatt. någon som blandar mig oboy när diabetesen gör sig påmind och som säger att det syns på mina ögon att jag är kär. och han pratar om framtid och om resor ihop. och som kramar mig så hårt när jag gråter för första gången i hans sällskap och han backar inte. han vågar höra om sorg och han talar lugnt. men jag ser hans oro i blicken. han kan torka mina tårar och han kör mig till jobbet. han säger att jag är hans kvinna och han bär mig in till sängen när jag somnat i soffan. och jag kan vara både stor och liten i hans sällskap. vi kan prata kärlek och feminism, vi kan ha sex och titta i varandras ögon. jag tror han är så bra för mig just nu. jag är helt fullkomligt kär. och trots att jag är värd den allra bästa, känns han alldeles för bra för lilla mig. som om jag frågar mig: är denna fantastiskt roliga, snygga och trygga kille verkligen min? och både veta och känna i magen att han vill ha mig. det är vackert här.


.

onsdag 27 oktober 2010

om när jag inte ser ut från mina stora fönster och allt vackert här.

det regnar och världen är full av dimma och jag ser inte ens halvvägs till hisingen. men jag har bakat bröd och köpt en minigran till mitt fönster. och jobbat då. tänka sig att ha ett fast jobb. känns kanske så självklart för många. och jag är så nöjd trots att det inte är mitt drömjobb. och idag finns glädjen och energin här. innan kvällen kommer med fika med härliga vännen (fd. pojken) skall jag duscha mig varm, sätta upp en av mina vackraste lampor jag glömt bort och titta på en vacker tröja. sedan får jag fint sällskap till natten. och han känns vackrare och smartare för varje gång vi ses. och han vill ta mig till filipinerna men jag vill hellre till tanzania. bara känslan av att prata om en framtid är så vackert att det blir svårt att koncentrera sig. jag tror jag skall passa på att njuta totalt av dagen så jag har en buffert för dagar som igår. idag är det vackert att leva och att längta.


.

måndag 25 oktober 2010

om en längtan efter mjuka kläder och pepparkakor.

idag tog jag mig upp och iväg när jag inte orkade. när jag ville ligga och äta godis, gråta och att någon skulle trösta mig. och jag visste att det inte skulle hända. jag vill själv styra över hur jag mår. så jag gick iväg och tränade. med det glada laget. nu är jag lycklig och glad. i morgon skall jag baka bröd. ha mjuka kläder på mig och njuta av lite sovmorgon. äta pepparkakor och dricka kaffe. i morgon blir en bra dag, det måste vi tro på.

.

onsdag 20 oktober 2010

om att det kanske låter sorgligt, men det är faktiskt vackra saker som händer här.

jag försöker få tiden att gå och jag försöker att andas i varje sekund. allt krockar och inget händer. på samma gång. och när du säger vackra ord vill jag höra dem igen och igen. för att försöka ta in den. känna dem i hela kroppen. och utanför blåser träden sig sneda & jag ligger i soffan med täcken utan påslakan. jag dricker kaffe och jag tänker. försöker få tankarna in i mjuka känslor. orkar inte med dem som gråter. det bara påminner mig om all sorg. dricker kaffe och tänker snart klä mig vacker. utan smink & möta hösten. vill åka bort & vill vara kvar. vill ha henne här oftare för hennes ord är kloka och raka. och jag skall samla på dem jag älskar. människor som vågar ge och vågar vara vackra och sårbara. och precis nu ramlade lönebeskedet ner och för första gången chockades jag av glädje. det blir en tur till myronas vackra avdelning. och jag övertalar mig om att det är fint att vänta & längta på han som fått min kärlek. och när han frågar vad jag vill ha från landet där han jobbar i denna veckan säger jag att jag vill ha bilder från hans dag. och kärleksbrev. (fast det sista vågar jag inte säga högt).

kram.


tisdag 19 oktober 2010

om när den där sköna tröttheten bor hos mig.


och hösten är vacker. sysselsätter mig med att sy hål i byxor, lära mig kameran, och mitt analoga fotande går framåt. jag sitter i soffan och försöker att stressa ner. gäspar redan klockan 22 och det gör mig lycklig. viker tvätt och längtar efter middag med vännen i morgon. jag dricker citronvatten och äter linssoppa. tänker på honom och jag ler.


.

söndag 17 oktober 2010

om att ha helg.

i morgon börjar jag ett nytt jobb. jag känner mig glad över detta. för detta är mitt första fasta jobb. häftigt. och killen var här hela helgen. han är så enkel och så underbar. han är så klok och vacker. och han ringer och säger små fina ord. och jag mår så bra här. just här i livet. här i min soffa med utsikt över hela staden. och äppelpaj som sällskap. och jag vill så gärna ha en kamera. en lite mindre sådan. vill men det är ju så onödigt tror jag. (när man redan har fina kameror).


.

torsdag 14 oktober 2010

om att slottskogen är nära.




vilken dag jag haft. jobbat i 21 timmar och kom hem på morgonen. somnade i två timmar och vaknade med lust för livet. tog med mig mina två finaste kameror och tog några steg mot slottsskogen. där är det vackert och ändå lite sorgligt där djuren stillsamt går med trötta ögon. och i morgon skall jag och killen ses. och hela min kropp längtar så.


.

söndag 10 oktober 2010

om övergivna sommarhus.






jag har börjat använda kameran igen. det är skoj. vill inte visa några nya bilder, så visar några andra fina. älskar sista bilden, ett övergivet sommarhus i vintertid. mitt liv har verkligen förändrats och det känns i magen när jag tittar tillbaka. både på bra och jobbiga sätt. men jag är så glad hur allt blev och hur det känns nu. livet. det finns så mycket omkring oss som kan göra oss sorgsna och ångestfyllda. i alla fall mig. så jag måste tro på glädjen, för den finns. men ibland är den för långt borta. fast den finns.

kram.

tisdag 5 oktober 2010

om idag.

det är fint att andas nu. så jag gör det djupt och långsamt.