fredag 29 april 2011

om när jag köper pärlplattor på fredagskvällen och halva hemköp vet om det.

när jag gick hem efter en härlig eftermiddag med vin och mat köpte jag disktrasor, smågodis och en förpackning med pärlor och pärlplattor. jag tänkte ju att självklart tror damen i kassan att jag köper dem till någon liten människa, en present liksom. när jag kommer fram och ska betala säger hon högt och tydligt att "ja visst är det väldigt roligt att pärlplatta, det kanske jag också borde göra någon fredagskväll istället för att gå ut". jag blev så påkommen att jag gav i från mig ett litet fniss och enbart höll med honom. fin kväll har jag haft i alla fall.

tisdag 26 april 2011

om att släcka bränder på jobbet.

Idag släckte jag en brand. På jobbet. I en kvinnas kläder. Allt gick så snabbt. Hörde brandlarmet gå. Sprang dit. Det glödde i byxor, sängen och tröjan. Plötsligt var tröjan i lågor. Jag slog och slog och inget hände. Drog av hennes tröja och la något annat klädesplagg över. Alltså så hemskt. Och skrämmande. Sängrökning är dumt. Och jag har ofta varit rädd. För min säng på jobbet är precis i vägg med denna kvinnans vägg. Usch. Jag vill leva. Jag vill inte dö.

torsdag 21 april 2011

jeansjackeväder och vitsippor.

vår och jeansjacka på. fika med en underbar vän. migränhuvudvärk. flyttankar men mest drömmar. känns fint. vitsippor till världens bästa pojkvän. semesterplaner. och jag har faktiskt jobb och rätt till semester. och på grund av mitt jobb har jag kunnat åka till filippinerna och uppleva och känna så mycket. rätt glad ändå, trots att det inte är drömjobbet. mycket är faktiskt väldigt bra. och han skickar mail och frågar: ska vi flytta hit eller hit? och det känns rätt, mer rätt än jag trodde.

.

tisdag 19 april 2011

när jag tänker och tänker och ändå blir ingenting gjort.

och knopparna på buskarna blir sakta sakta gröna. knappt så det syns, men ändå så att det känns. och jag vill så mycket som inte blir gjort. men det gör inget idag. för jag vill ta mig bort och iväg. eller på något sätt vara med om ett tryggt och spännande äventyr. och jag vet verkligen inte vad. så det är sådant jag tänker på dagar som denna. med kaffe och sol på hans tak.


.

måndag 18 april 2011

om jag och pojkvännen kanske ska dela vårt hem med varandra.

  • Jag bad en vän om råd. Om hur man skall tänka när man inte vet. När det känns bra fast det finns ett svagt nej någonstans i kroppen. Hon trodde att det är lika bra att testa att bo ihop. Att våga satsa. Om ett år till blir resultatet troligen ingen skillnad. Ett år tidigare eller ett år senare att veta om man mår bra av att bo ihop. Hittills har jag och pojkvännen varit 3 veckor nästan dygnet runt i annat land ihop. Han är trygg och vi sätter inte igång jobbiga saker hos varandra, än. Han är rolig, harmonisk och nöjd med sig själv. Och han frågade om vi inte skall bo ihop. Kanske hos honom i hans stora lägenhet innan vi hittar ett hem med trädgård och mer plats. Och jag blir glad, så glad men osäker. Osäker och tänker att det kanske slutar som med min förra kille. Att vi slutar vara kära och inte uppskatta varandra. Men sånt går ju aldrig att veta tänker jag, även som gift. Men varför hos honom. Jo, min etta är inte så stor. Och som vännen sa, ett år mer eller mindre. Och han går mig lycklig. Det är värt så mycket.

  • Vad tycker ni? Är jag feg? har min vän bra tankar?

torsdag 14 april 2011

om författardrömmar.

Idag är jag fin. Håret lagom rufsigt och jag har mjuka snygga kläder på mig. Och jag funderar om jag skall söka någon kvällskurs till hösten. Alltså inget jobbliknande utan något som har med ord och texter att göra. Fast det känns skrämmande men roligt. Universitet eller andra kurser. Men vad finns det för andra kurser inom skrivarsaker?

Återkommer.

onsdag 13 april 2011

onsdagsexemplar.

Jag längtar efter vitsippor. Jag har inte sett några alls ännu. Visst borde det finnas i Göteborg nu? Jag tänker att om 3 veckor på pojkvännens födelsedag borde det finnas vitsippor. Tänk bara en härlig picknick i solen med kärleken.

Något annat jag nu tror på är att mer färg och mer mönster gör mig glad. Inga svarta strumpbyxor på ett tag nu. Jag känner mig så mycket mer som en karamell med lite cirkuskänsla. Den bästa känslan.

Hela jag lever så mycket mer än igår. Och jag tror faktiskt p-piller är skit saker. Nu var det sista gången i mitt liv jag prövat detta. Slut. Jag ska göra allt jag kan för att hålla kvar i energin.

Så.

tisdag 12 april 2011

om hönökakor och glass.

igår gjorde jag krickelins glass. den var hemskt god och fluffig. perfekt! jag städade även fönsterna. och min pojkvän tyckte de var lustigt för han tycker att det heter putsa fönster.

jag försöker kämpa med balansen i livet. det är svårt. om man jobbar 8 timmar om dagen hade det troligen varit enklare. för då skall man sova 8 timmar och fritid och annat i 8 timmar. men hur man skall få balans när jag jobbar 24 timmar. hur går det i hop?

idag är jag ledig och nu skall jag njuta av kaffe och färska hönökakor! som en dröm.

.

lördag 9 april 2011

om jobbhelgsgnäll och missade träningar. om allt jag missar.

Jag är gnällig. Jag vet. Men det här med helgjobb alltså. Fy. Jag kommer att missa en helg i Milano med killen. En helg på Orust med musik tillsammans med vänner. En långhelg med familj och kille i påsk. Ibland gråter jag. Jag är lite ostabil. Jag vet. Med detta känns inte alls längre värt de pengarna jag får för sena jobbnätter och helger. Är jag helt borta? Jag missar så mycket. Mina innebandyträningar sedan 10 år, och andra fasta tider. Jag skall fundera. Skall jag försöka byta jobb eller skall jag försöka acceptera detta. Jag borde vara nöjd med fast jobb, men det är jag inte. Hej hej 80 talist. Aldrig nöjd liksom.

fredag 8 april 2011

en liten resa.

Vi, jag och han har alltså varit i Filippinerna. Hälsat på vänner och andra vänner som flyttat dit med sitt lilla barn. Det har varit ett uppvaknande. Hyr andra lever och hur andra bor. Att det kan räcka med hälften av pengar för att bo i ett land där sommar finns och sand mellan tårna. vi har druckit goda caiprinhias, pratat när solen gått ner, skrattat och verkligen behövt varandra när allt inte var så mycket paradis som det såg ut. Att gå i mörker på en ö utan elektricitet, inte veta vart fötterna landade på. Stora ödlor, ormar eller bara en liten kackerlacka. Han har varit tryggheten och han varit den lilla lilla. Han är så mycket. Och jag kunde inte tro alls, dumt nog att han kunde ge mig då mycket kärlek och känslor.

måndag 4 april 2011

tillbaka till hemma.




nu är jag hemma igen. och jag är här igen. någonstans där tiden och energin finns. han och jag har gjort så mycket saker. saker som är vi. han finns hos mig och det känns så äkta. och jag hörde att hans vänner tyckte jag var toppen. inte för att jag tvivlar, men det känns så bra. vi har fått tiden att kännas som flera veckor. men honom blir så mycket så enkelt. jag vill mer nu. igår när vi var på shoppingtur utanför stan så svängde vi förbi platsen där vi lite skämtsamt sagt att vi skal bo ihop. husen var fina radhusen lite gråa men vattnet är nära. och båtarna många. nu får våren komma. jag har mycket att leva för.


.