onsdag 8 december 2010

09. om sånt jag tror på.

en gång för något år sedan gick jag i skolan. en i klassen sa någon i stil med en gång missbrukare, alltid missbrukare. och jag blev så arg. jag förstod ju självklart vad hon menade. men det provocerade mig så. jag tror på människans förmåga att välja. och att få bli fri från ett förflutet som inte alltid innehåller positiva historier. jag arbetar med människor med olika psykiska funktionsnedsättningar och jag måste ha det hoppet. vi kommer inte alltid vara den människan vi är när vi exempelvis mådde som sämst. det kan vara en del av en, men en människa ÄR inte missbruket, självmordstankarna eller liknande. det finns en framtid när andra saker tar mer plats än sorgen. så är det, för jag vet det.


punkt.

3 kommentarer:

 1. Jag är övertygad om att det där inte stämmer, annars kunde jag ju lägga ner mitt jobb på studs. Och även om alla inte slutar på första försöket, så är det många som faktiskt lägger av. Det som krävs är ofta att någon tror på dem, på riktigt, och finns där.

  kram

  SvaraRadera
 2. Jag håller helt med dig. Och har man ingen tro på att människor kan ändra sig och sina beteenden, då kan man lika gärna lägga sig ner och dö meddetsamma. Då finns ingen tro på mänskligheten.

  kram på dig

  SvaraRadera
 3. om människor inte kunde ändra på sina beteenden skulle det inte finnas något hopp alls. jag vet ingen som aldrig gjort något fel.

  SvaraRadera