tisdag 18 januari 2011

om p-piller.

vaknade av att telefonen ringde. han ville väcka mig. och klockan var 10. hela kvällen igår kände jag mig helt omotiverat ledsen och låg. fick köttfärssås och kramar. och en natt med armar runt mig i massa timmar. och jag tog en promenad i regnet och jag såg på mina fina tulpaner jag köpt. känner mig ganska så likgiltig fast att mina tårar rinner utan mening. det är nämligen så att jag för en vecka sen började äta p-piller igen, efter mycket övertalande av min gynekolog. inte så att hon tvingade mig, utan mer att inga, verkligen inga bra alternativ finns. har testat allt. och tycker då att det enda som är okej är kopparspiral och inget skydd alls. känns ju faktiskt inte helt tryggt heller. åh. skall man verkligen behöva ha det såhär. kan det inte finns bra alternativ där det går att skydda sig från graviditet utan att bli sjukt osugen på sex och ledsen samtidigt?


.

5 kommentarer:

 1. Det är helst sjukt att de inte uppfinner p-piller som inte ger såna biverkningar! Jag vet flera som blir jättenere när de äter p-piller, men det verkar ju inte finnas några bra alternativ heller, förutom kondom då och det vill man kanske inte ha jämt...

  SvaraRadera
 2. gud, det där är så jävla jobbigt, och så himlarns fel. jag hade tur och minipiller funkar för mig, och nu har jag en p-stav som jag hittills inte märkt av på något sätt. men, jag åt p-piller förut och mådde riktigt jävla dåligt då.

  men det är ju det, eller kondom.

  SvaraRadera
 3. Hoppas bara det är vårigt till helgen när jag är ledig, nu hinner det ju bli mörkt innan jag har slutat på dagarna! Jag vill också promenera i Slottis!

  SvaraRadera
 4. hu, stackars!!!!! Jag ser inte fram emot den problematiken igen! Har inte ätit p-piller sen gymnasiet då jag blev just sådär dålig av dem! Men nu..hädanefter så vill jag verkligen Inte bli gravid igen..så då vet jag inte! vi brukar förlita oss på mannens koll på sina arméer..men..det är ju inte helt supersäkert:) Hoppas du mår bättre snart! Jag väljer att bjuda in våren och blunda för snöhögarna utanför..

  Kram Lycke

  SvaraRadera
 5. gud jag vet hur det är. Det är så jävla rubbat samhälle. skulle det varit männen som tog p-piller skulle man kanske forskat lite mer och hittat någon bättre lösning. men nu är det ju inte så att man forskar så mkt på kvinnokroppen och hur den påverkas av olika mediciner och piller.

  //mette

  SvaraRadera