torsdag 20 augusti 2009

här är jag!

nu kommer jag att skriva här istället. det känns skönt. nu känner jag mig inte hindrad att skriva, vilket jag gjorde när alltför många människor jag känner utanför bloggen läser. vill vara privat men inte mot alla jag känner. konstigt, men sådan är jag.

vem är jag? en 25 årig drömmare, önskar mig hus och äppelträd, är en sådan som måste ha kläder jag trivs i för att dagen skall bli bra. ibland händer det att jag misslyckas helt med klädvalet om morgonen och dagen blir hemskt och obekväm. behöver tid att reflektera för att hinna andas. studerar under hösten min sista termin i socialt arbete och arbetar med ungdomar med social problematik samt med neuropsykiatriska funktionshinder. fredagkvällar tillbringar jag framför radion och marcus birros röst, en kanna te och något av mina stickprojekt (som jag har svårigheter att avsluta). nu vet ni massa om mig.

men vem är du? (du behöver inte skriva så långt, det räcker med skostorlek, semesterplan, favoritord, bästa författare, favoritkroppsdel eller vad som får just ditt hjärta att hoppa extra högt).

kram.

8 kommentarer:

 1. Först och främst vill jag börja med att tacka för inbjudan. Det hade varit tråkigt om dina vackra ord hade gått mig om intet.

  När det kommer till mig själv så är jag en tjej som vid det här laget kan lägga 23 år till livsräkningen. Jag bor tillsammans med min underbara pojkvän i ett hus (med äppleträd). Trots att vi som bäst håller på att bo in oss både i det nya huset och staden, känner jag mig ändå hemma.
  Jag läser mitt andra år på Textilhögskolan samtidigt som jag arbetar extra i en butik.
  Detta var egentligen ganska tråkig info och jag tror att du kände till den redan. Försöker således svara på dina frågor istället ;)

  *Skostorlek: 38-39, någonting
  *Semesterplan: sommarens semester är redan avslutan men nästa plan är förhoppingsvis en weekend till huvudstaden samt Prag så snart det bara är möjligt.
  *Favoritord: Jag älskar nästan alla ord, och inget ord vore fullkomligt utan sammanhanget.
  *Bästa författare: Boknörd som jag är, är det många författare som trängs i mina bokhyllor. Men några jag tycker särskilt mycket om är Anna Gavalda, Paulo Coelho, Johanna Nilsson, Neil Strauss m.fl.
  *Favoritkroppsdel: älskar ögon
  *Vad som får just ditt hjärta att hoppa extra högt: Min älskade sambo, mina vänner och min familj.

  Kram på dig fina du

  SvaraRadera
 2. åh! tack för din inbjudan, jag är så glad!

  om jag kan beskrivas med ord kanske jag skulle skriva såhär. i alla fall idag:

  julia heter jag och ibland känner jag för mycket. inte så att jag gråter, för det gör jag aldrig nästan, utan inuti så att det nästan är olidligt. jag är inte rädd för något, bara hösten. och vintern. och våren. jag gillar när solens strålar väcker mig på morgonen eller när fåglarna kvittrar lite för högt. jag gillar ljus. jag ogillar versaler. jag gillar att skriva. jag gillar att fota. jag gillar att illustrera. jag har kunnat spela piano ganska så bra men inte längre. kanske är det därför jag gillar klassisk pianomusik som debussys claire de lune och the girl with the flaxen hair. när jag var liten lyssnade jag på bethovens für elise om och om igen, du vet när andra lyssnade på aqua och spice girls. jag heter elise också, inte bara julia. så det passar bra. till elise. till mig. jag gillar tygkassar och smutsiga converse. jag gillar livemusik. jag gillar engelska. jag har en ny vän i brasilien. jag vill bli läkare. i alla fall just nu. när jag läser böcker brukar jag stryka under citat jag gillar och ibland skriver jag ut bilder jag hittar på internet och sätter in dem i min klippbok. mina favoritcitat är " lets compare scars" eller "im stardust too" eller "my heart is a lonely hunter" eller "my restless heart". jag märker att jag ogillar att beskriva mig själv och beskriver istället vad jag gillar och inte gillar. jag gillar att träffa nya människor men ogillar att berätta om mig själv. förmodligen är jag ganska tråkig. många säger att jag är smart, därför har många respekt för mig. inte för att de är rädda, utan för att jag läser dem. fast jag tycker inte att jag är smart. har aldrig gjort. kommer nog aldrig att göra. jag tror att jag vet mer om människor jag träffar än de vet om sig själva och än vad jag vet om mig själv. i alla fall ibland. jag är bra på att lyssna och se. kanske är det därför. det är konstigt. mina närmaste vänner har jag väldigt lätt att läsa. inte som att läsa tankar för det tror jag inte på. mer att jag har lärt mig hur de känner sig när de beter sig på ett speciellt sätt. hur de pratar. hur de rör händerna. hur de kliar sig i nacken. hur ögonen skiftar färg. hur de låter när de pratar och när de inte pratar. har du kännt så någon gång? ibland känner jag för att vara ensam. ibland känner jag för att vara social. jag har många vänner men oftast trivs jag bäst ensam. det är konstigt. jag tänker för mycket. analyserar för lite.

  ja. nu vet du lite om mig som många andra inte vet. kan du inte berätta lite om dig själv? jag är så nyfiken!

  http://julia.blogg.se

  SvaraRadera
 3. Fötterna mina har storlek 35/36. Helst av allt vill jag fly till London eller kanske Paris. Vemod, diffus, virrvarr, melankolisk och katharsis är återkommande favoritord. Oscar Wilde och Edgar Allan Poe. Läppar, ögon, axlar och rygg är väldigt vackra. Och käkben! Fina, främmande pojkar med rufsigt hår som ser en djupt i ögonen medans man väntar på bussen får mitt hjärta att hoppa värre än en tennisboll under Wimbledon.

  SvaraRadera
 4. hej och tack så hemskt mycket för inbjudan!!

  mina fötter trivs bäst i skor med storlek 37/38. jag drömmer om att båtluffa en hel sommar i grekland tillsammans med min underbara joakim. mitt bästa ord just nu är hjortron för att det är så himla gott och lite annorlunda. nästan exotiskt fast det är så svenskt. min favoritförfattare är peter pohl. han var min gud när jag var tonåring. när det gäller kroppsdelar så älskar jag halsar/nackar. finns det något bättre än att sätta näsan mot sin pojkväns hals och bara dra in hans dofter?

  SvaraRadera
 5. jag heter lena, är tysk och 26ár. försöker avsluta mina studier i kulturvetenskap just nu, och har jobbat som svensklärare under tre ár vid sidan om. min pojkvän som jag älskar otroligt mycket bor i oslo, sá jag pendlar dit en gáng i mánaden. vilket görs möjligt av ryanair. under resten av tiden saknar jag honom otroligt mycket.
  jag tycker om att läsa och skriva, jag älskar film och försöker fá mer tid till att sy egna kläder. mest tycker jag om engelska klassiker när det gäller litteratur, och i filmväg tycker jag om nästan allt bara det är bra gjort. utom skräckfilmer dá, för jag är mycket lättskrämd. och jag tycker väldigt mycket om att baka och laga mat. jag ser framemot att fortsätta läsa din blog här!

  SvaraRadera
 6. tack ni för underbara berättelser om er själva, tack!

  SvaraRadera
 7. hej, fredrik heter jag. fyller 31 i mars. ålderman med andra ord. fast bara i mina egna ögon. det komiska är att jag inte ser andra i samma ålder som gamla.
  är hemlös en vecka till, sen blir mitt nya hem göteborg, där jag tagit för mig rejält.
  jag sökte ett jobb, fick det, träffade nya chefs ex, stal henne.
  där ska jag jobba, med vad jag än nu får för nytt jobb. jag kan ju inte jobba med det jag fått efter min oskyldiga lilla stöld.
  jag siktar in mig på nyöppnade whyred-butiken. siktar jag in mig på något brukar jag få det.
  vet inte om jag charmar så mycket eller om folk bara ser stor potential.
  mitt hjärta bultar nog mest för finaste fina just nu. och jag ser kanske mest fram emot att att börja spela trummor i band, och skivor på klubb igen. skivspelandet siktar jag in mig på magnus & magnus samt modern lovers.

  storleken på mina gramskor är 41 och på whyredjeansen 28. det som spelas i mitt huvud är glasvegas, franke, gammal britpop, dubig tysk techno, fransk electro och skånsk electronica.
  skånska är nog det enda som kan få mig riktigt kåt. vet att det låter hur konstigt son helst. knappt så att jag fattar det själv.

  jag lämnade ut mig hej vilt i the dirty version of the truth. men under en livskris dödade jag den utan förvarning. men jag saknade skrivandet och startade fuck you! fuck you very much. mest för att få ur mig all skit som pågick i mitt liv just då.
  med tiden har tonen blivit mjuk igen. helt enkelt glad.
  och jag hoppas den kommer fortsätta vara det.

  tackar ödmjukast för acceptans. jag gillar dina ord.

  SvaraRadera
 8. Sist på bollen, men jag hakar på ändå.

  Skostorlek: 38 eller 39 beroende på skor och om mina inläggssulor (ja, jag är så gammal) måste passa

  Semesterplan: första delen av bröllopsresan som ska bli av i januari. Det blir nog Kanarieöarna en vecka och det känns, lite otippat, jättemysigt och kul.

  Favoritord: kärleksfull

  Bästa författare: svårt ... men jag älskar chick-litt och blir fortfarande glad när jag ser att Marian Keyes kommit ut med en ny bok. Dock är hennes böcker inte med bland mina verkliga favoriter.

  Favoritkroppsdel: jag gillar min hals/nacke

  Mitt hjärta hoppar till av glädje när jag fattar att min härliga dotter faktiskt är min och att min härliga man faktiskt är MIN man. Och när jag får träffa mina fantastiska vänner, dricka ett gott glas rött, när jag får ett paket eller får ge bort ett paket och när jag äter en riktigt god chokladpralin.

  När jag läser det ovanstående undrar jag hur jag någonsin kan känna mig nere. Men det kan jag.

  SvaraRadera